Nu Metal band from Slovenia - Wicked Crew
08.03.2005
Za svoj peti rojstni dan smo se odločili, da prenehamo z aktivnim delovanjem skupine. V prihodnosti sicer nameravamo posneti še garažno ploščo in izvesti še en koncert v zahvalo vsem, ki so nas podpirali skozi naša leta ustvarjanja.
Da ne bo nepotrebne panike: vsi člani ostajamo zapisani glasbi in smo se lotili novih projektov...
13.01.2003
Skupina se uvrsti na mednarodno metal kompilacijo kanadske založbe Meathead Records. Kompilacija izide 15. februarja.
24.05.2002
Wicked Crew nastopijo na Open Air am Berg v Nemčiji s 4000 obiskovalci in požanjejo dobre kritike, tako od publike, kot tudi od organizatorjev in ostalih nastopajočih skupin. Ob tej priliki prvič javnosti predstavijo pesem z naslovom "N.B.".
23.04.2002
Skupina prvič v živo predstavi pesem z začasnim naslovom "Da-Nu-One".
20.02.2002
Skupina na svoj nastop v klubu Hound Dog povabi dva gosta. Bivša bobnarka TsaTsa odpoje Hollow Man, Sherro, pevec skupine S.C.A.D. pa pomaga pri izvedbi kaosa in hrupa na odru za zaključek koncerta.
25.01.2002
Publika na koncertu v Trzinu prvič sliši pesem "Wicked One".
08.08.2001
Zaključili smo s snemanjem dveh pesmi. To sta Are We Loud Enuff? in Try To Think!
22.06.2001
Vini gostuje z vokalom pri skupini O.S.T.! Prvi koncert v Hound Dog klubu v Ljubljani uspel. Pričakujte še več!
26.05.2001
Na predizborih za Zakon fest skupina prvič izvede "Hollow Man" in zmaga. S tem se uvrsti na zaključno prireditev, ki bo predvidoma Decembra.
28.03.2001
Pesem z naslovom "Try To Think!" je prvič predstavljena javnosti.
22.12.2000
Pesem z naslovom "Are We Loud Enuff?" je prvič predstavljena javnosti.
26.08.2000
Pesem z naslovom "Cracked" je prvič predstavljena javnosti.
17.03.2000
Zaradi spremembe zvrsti glasbe se pojavi potreba po še enem kitaristu. Novemu kitaristu je ime Matej. Zasedba zdaj šteje pet članov.
15.03.2000
Postavitev in predstavitev domače strani skupine.
02.03.2000
Skupina dobi ime: Wicked Crew
27.11.2003
RockOnNet.com
O koncertu na prvem rojstnem dnevu RockOnNet-a:

... Po naslednjih pripravah so oder zasedli Wicked Crew, njihov nastop se je začel spektakularno, saj so se vsi, ki so premogli fotoaparat ali videokamero nagnetli v prve vrste in se borili za najboljše pozicije. Po nekaj komadih pa jim je vneme zmanjkalo in pričel se je bolj žurerski del koncerta. Tisti, ki smo bili bliže odru, lahko rečemo, da so definitivno najbolj glasno žgali. Ja, pa najbolj divji Happy Birthday so nam odpeli. ...
01.08.2003
RockOnNet.com
Intervju po koncertu na Rock Otočcu:

Na Rock Otočcu smo se ponovno srečali. Lepo, prijateljsko in vzpodbudno vzdušje. Dosti hrupa in pa tudi nekaj krikov. Kar tako. Vini, Ris, MatC in Alesh. Wicked Crew!

Če o njih še niste slišali, boste v prihodnosti zagotovo. Fantje namreč pripravljajo nove stvari, delajo skratka zelo resno. Band s potencialom. Prav zato sem se odločila, da jih malo povprašam...

Kakšna so bila pričakovanja za nastop na Rock Otočcu in kako se počutite sedaj po nastopu?
Glede na to, da smo nastopali na manjšem odru, smo pričakovali manjši obisk in slabši odziv publike, kot smo ga bili potem dejansko deležni. Publika je bila res enkratna in na odru smo se počutili zares dobro, zato smo tudi lahko dali vse od sebe. V tem trenutku smo pa predvsem prijetno utrujeni.

Kaj boste sedaj počeli?
Uživali v ostanku Rock Otočca, saj veš, naš praznik!

Imate novega člana za bobni. Kako vpliva na celotno skupino, koliko časa še bo pri vas (glede na to, da ste imeli v preteklosti precej težav z bobnarji)?
Z bobnarji smo imeli do sedaj res velikanske težave, pred Alešem smo jih imeli kar pet. Verjamemo, da smo končno našli pravega bobnarja, ki verjame v skupino in se dejansko počuti del nje. Njegov vpliv na skupino je velikanski, predvsem zaradi njegovega resnega odnosa do dela.

V zadnjem času vas ni kaj dosti videti, slišati. Mar to pomeni, da delate na novi plošči, novem materijalu?
Delamo na novem materijalu. Odločili smo se, da si vzamemo čas za to. Torej nas še nekaj časa na odrih ne bo videti, do sedaj pa so bile razlog za to predvsem težave z bobnarji.

Ste jezni? (pevec Vini deluje tako ;)
(hahaha). Smo! Predvsem smo pa glasni! Saj veš: Witness The Strength Of Wicked Sound!

Glasba, ki jo igrate je (v glavnem) avtorska?
Res je. Tukaj smo sicer zaigrali en cover in dve predelavi, ostali komadi so avtorski.

Navdušena sem nad predelavo "Unbelivable". Kako to, da ste izbrali ravno to skladbo?
O predelavi tega komada skupine EMF smo se že dolgo pogovarjali, vendar se do sedaj kar nekako nismo spravili k temu. Narejena je bila posebej za nastop na RO, kar pa ne pomeni, da je ne bomo igrali nikoli več.

Na odru Rock Otočca ste napravili cel show! Je to stalnica na vaših koncertih?
Upamo, da je. Vemo, da publika na koncertu od nastopajoče skupine pričakuje veliko več kot le igranje. Predvsem pa je naš 'show', kot ga imenuješ, posledica tega, da se vživimo v našo glasbo in ambient, vse ostalo pride samo.

Kaj pa tujina? Lani ste nastopili v Nemčiji, odzivi nemške publike so bili, kot vem, odlični. Nameravate še k(d)aj čez mejo?
Vsekakor nameravamo! čimveč. Odziv nemške publike je bil res odličen, presenečeni pa smo bili tudi nad organizacijo samega festivala, saj je vse potekalo brez kakršnihkoli zapletov. Za nas so sto odstotno poskrbeli na odru in za odrom. Takšen odnos do nastopajočih pogrešamo na slovenskih nastopih.

Načrti za prihodnost in smernice za naprej?
Naši kratkoročni načrti so predvsem čez poletje narediti nov materijal. Usmerjamo pa se predvsem v bolj resno delo, nekaj bo tudi sprememb v naši glasbi.

Kje boste čez poletje?
Vsak posebej na dopustu, če bomo skupaj, bomo v prostoru za vaje.

Kje lahko zvemo več o vas, o koncertih ipd.?
Imamo svojo spletno stran http://www.wickedcrew.com/.
Na njej se lahko prijavite na naš poštni seznam, preko katerega boste obveščeni o vseh dogodkih v zvezi z Wicked Crew. Poslušate pa lahko tudi nekaj naših demo posnetkov in tudi posnetek komada Da-Nu-One, ki je izšel na mednarodni metal kompilaciji kanadske založbe Meathead Records.

Hvala fantje in srečno!
Hvala enako.

24.10.2001
SI PROMO PLAY
Na člane skupine Wicked Crew (prihajajo iz Ljubljane) so vplivale različne glasbene zvrsti. Aprila, leta 2000, so stopili skupaj z idejo, da bi tisto, kar jim je najbolj všeč v njih, združili in s tem ustvarili nek svoj razpoznaven zvok. Glasba, ki jo igrajo, je nabita z energijo, izvirajočo iz surovih prijemov metalskega porekla. Vokal, ki se sprehaja od gangsta-rapa do novodobnega metala, je podprt z besedili, ki govorijo o vsakdanjih stvareh, tako problemih, kot tudi o pozitivnih straneh življenja.

Slovenska underground publika jih je na koncertih sprejela izredno pozitivno in število stalnih obiskovalcev se iz koncerta v koncert povečuje, mogoče tudi na račun Cace, dekleta, ki sedi za bobni.

V mesecu avgustu so v studiu Wonderland posneli dve skladbi, s katerima se nameravajo predstaviti širšemu občinstvu. Skladba, ki jo predstavljajo, nosi naslov "Are We Loud Enuff?". Skupina jo smatra kot svojo himno in govori o tem, zakaj sploh ustvarjajo glasbo in kakšne občutke želijo vzbuditi pri poslušalcih.

Skupina trenutno preliva množico svojih idej v nove skladbe, ki jih bodo zelo kmalu tudi predstavili na koncertih. Za naslednje leto pa načrtujejo tudi snemanje in izid svojega prvega albuma.
22.12.2000
Primorske novice
O koncertu v Kopru 22.12.00

Nehvaležna vloga 'razbijača' ledu in uvodne predskupine je tokrat pripadla ljubljanskemu bendu, ki sliši in uporniško odgovarja na ime Wicked Crew. Zlobna, brezbožna druščina je butnila na oder kot težka, poslovenjena varianta gangsta-raperske drže in uporništva iz zakotnih getov ter ponudila surove prijeme metalskega porekla. Mladenke in mladeniči so za dobre pol ure dobili pozersko prepričljive predstavnike 'mainstreama' koketirajočega z RATM in Limp Bizkit. In ja, verzi v stilu "break your f**kin' face tonight" so nujna oprema za tovrstne podvige v slogu upornikov iz MTV-ja.